Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

..σαν τα μάραθα.......

... έχω κάτι καιρούς να φέρω καλά νέα.....


δεν έβρισκα ρε γαμώτο......

παρ’όλ’αυτά......έμαθα ότι......







Η Πόλη του Μεξικού φυτεύει στις στέγες των κατοικιών για να μειώσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου

Η Πόλη του Μεξικού, μία από τις πλέον μολυσμένες πρωτεύουσες στον κόσμο, φυτεύει στις οροφές των δημοσίων κτηρίων, στα πλαίσια προγράμματος που δρομολογήθηκε από χθες για να καταπολεμηθεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η «νεφοσκεπής» πρωτεύουσα σχεδιάζει ν’ αντικαταστήσει τις δεξαμενές καυσίμων, τα σύρματα από τις μπουγάδες και την άσφαλτο, σε μία έκταση μεγέθους 9.300 μ2 των κτηρίων που ανήκουν στο δημόσιο, με πρασινάδα και θάμνους που μπορούν ν’ απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα.

Η δημαρχία επίσης προτίθεται να προσφέρει φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες που επιλέξουν να φυτεύσουν κήπους στις οροφές των γραφείων και των κατοικιών τους.

Ο αριστερός δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού Μαρσέλο Εμπράρντ υποσχέθηκε να επενδύσει 5,5 δις δολάρια μέσα στην επόμενη 5ετία για να μειώσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου στην πρωτεύουσα, τόπο κατοικίας 20 εκατ. ανθρώπων και φιλοξενίας 4 εκατ. αυτοκινήτων.

Στόχος είναι να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 4,4 εκατ. τόννους τον χρόνο-σταγόνα στον ωκεανό των 643 τόννων CO2 που παράγει το Μεξικό ετησίως, επίδοση που το κατατάσσει στις πλέον ρυπογόνες χώρες στον κόσμο.


Ο δήμαρχος έχει ενθαρρύνει την κυκλοφορία με ποδήλατα, εγκαινιάζονται ποδηλατολωρίδες και κλείνοντας οδούς τις Κυριακές, ώστε να παραμένουν ελεύθερες για τους ποδηλάτες. Στο πρόγραμμά του επίσης περιλαμβάνεται η εκσκαφή και νέας γραμμής μετρό, όπως και περισσότερες λεωφορειολωρίδες.



πηγη ΑΠΕ

1 σχόλιο:

Ένδειξη ζωής είπε...

Χαρούλα μου γλυκιά
αρχικά δεν κατάλαβα ποια είσαι. Ερχόμενη στο blog σου είδα Μαθαίνω τα νέα της ...Τιτάνιας , και λέω ...για να δω ποια είναι αυτή η Τιτάνια...! Και Ω! Η Εκπληξη... Μπαίνω στο blog μου!

Κάτι ανάλογο προσπαθεί να κάνει ο Δήμος Αθηναίων για πράσινες ταράτσες...Λες να πετύχει η συνταγή;

Φιλάκια... Ραντεβού στο καμαρίνι ...Ερμία !